Ik krijg vaak de vraag  ‘Heb je nog kledingadvies voor de fotoshoot?’. Zeker!  Door deze tips kunnen de foto's nog mooier worden want het bepaald mede de sfeer en uitstraling. Lees ze gerust door en als er nog vragen zijn, laat het vooral weten!
Do's!
Comfortabel
Kies voor comfortabele kleding, kleding waar je je goed in voelt.  Schoenen die passen bij de omgeving zijn natuurlijk ook wel erg handig. Je wil niet met naaldhakken in het bos lopen. :)

Effen kleding
Vermeid printjes en logo's. Dit kan de aandacht afleiden van je gezicht. Het maken van foto’s is met effen kleding een stuk eenvoudiger en de kans op een leuke foto is groter.
Kleuren
Felle kleuren kun je beter vermijden voor een fotoshoot. Wil je graag gekleurde kleding aantrekken, kies dan voor de (warme) pasteltinten!  Beige, champagne, lila, lichtblauw, lichtroze, enz.
Natuur
Geel, blauw en groene kleuren doen het altijd goed. Deze kleuren komen goed uit tijdens een fotoshoot in de natuur en zijn ideaal voor een shoot tijdens een zonsondergang.
Maar.. Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie er goed bij voelen!
Dont maar..
Zwart en donkere kleuren
Zwart/donkere kleuren voornamelijk bij een familie foto met meerdere personen maakt de foto al snel grauw. Vermeid dit zover mogelijk, als dit kan. 
Bij onderstaande voorbeelden zijn de zwart tinten afgewisseld met kleur of warme pastel tinten (beige/wit). Door de afwisseling is dit een goede optie. ​​​

Dont's!
Felle kleuren
Vooral in de zomer zijn we geneigd om kleurrijke kleding te dragen.  Houd de foto rustig en misschien wel het belangrijkste wanneer je met een groep op de foto gaat; stem de kleuren op elkaar af.
Voorbeelden
De tips in praktijk​​​​​​​