Ik krijg vaak de vraag  ‘Heb je nog kledingadvies voor de fotoshoot?’. Zeker!  Door deze tips kunnen de foto's nog mooier worden want het bepaald mede de sfeer en uitstraling. Lees ze gerust door en als er nog vragen zijn, laat het vooral weten!
Do's! 
Comfortabel
Kies voor comfortabele kleding, kleding waar je je goed in voelt.  Schoenen die passen bij de omgeving zijn natuurlijk ook wel erg handig. Je wil niet met naaldhakken in het bos lopen. :)

Effen kleding
Vermeid printjes en logo's. Dit kan de aandacht afleiden van je gezicht. Het maken van foto’s is met effen kleding een stuk eenvoudiger en de kans op een leuke foto is groter.
Kleuren
Felle kleuren kun je beter vermijden voor een fotoshoot. Vermijd daarom felle groen, rood en roze tinten. Wil je graag gekleurde kleding aantrekken, kies dan voor de pasteltinten! 
Lichtgeel en lichtblauw doen het naast de pastel kleuren altijd goed. Combineer dit met grijs of wit (geen zwart!) en je hebt een frisse, rustige foto te pakken. Deze kleuren komen perfect uit tijdens een fotoshoot in de natuur en zijn ideaal voor een shoot tijdens een zonsondergang.
​​​​​​​
Dont's
Zwart en donkere kleuren
Zwart/donkere kleuren en voornamelijk bij een familie foto met meerdere personen maakt de foto al snel grauw. Vermeid dit zover mogelijk, als dit kan.
Rood, geel en felle kleuren
Vooral in de zomer zijn we geneigd om kleurrijke kleding te dragen. Felrood en kanariegeel kun je beter vermijden. Dit is de enige don't met een maar.. ! Niet altijd, bij een familie foto kunnen contrasterende kleuren werken. 

Nogmaals: houd de foto rustig en misschien wel het belangrijkste wanneer je met een groep op de foto gaat; stem de kleuren op elkaar af.
Voorbeelden
"Lichtgeel en lichtblauw doen het naast de pastel kleuren altijd goed. "
Felrood en kanariegeel kun je beter vermijden. Dit is de enige don't met een maar.. ! Niet altijd, bij een familie foto kunnen contrasterende kleuren werken.
Rood/geel met blauwe tinten/ spijkerstof kan werken!